Zuppa di sedano con cannellini
Zuppa di sedano con cannellini

Ingrediënten (4 pers.)
• 250 g knolselderij, in blokjes
• la BIO IDEA Lime Plus
• 1 stengel bleekselderij, gehakt
• 1 kleine ui, gehakt
• 1 teen knoflook, fijngehakt
• 2 el la BIO IDEA olijfolie exclusiva
• 1 blik la BIO IDEA Cannellini bonen, uitgelekt
• 50 ml room
• zout en witte peper uit de molen

Bereidingswijze
Zet de selderijblokjes meteen na het snijden onder water met een scheut limoensap (Lime Plus) om verkleuring te voorkomen en een lekkere smaak aan de selderij te geven. Fruit de overige groenten in de olijfolie zachtjes gaar en voeg de selderijblokjes toe. Laat even mee sudderen en voeg dan de bonen toe. Vul aan met water en laat het geheel 20 minuten zachtjes doorkoken. Maal de soep met een staafmixer (of in de keukenmachine) tot een romig geheel. Wanneer je de soep te dik vindt kun je hem voorzichtig verdunnen met water. Voeg eventueel de room toe. Breng op smaak met zout en peper. 
Wrijf de soep met een sauslepel door een zeef. Garneer de soep met een theelepel kruidenolie per bord.

 

Kruidenolie (Olio alle erbe) 

Ingrediënten(4 pers.)
• 1 bosje basilicum
• 1 bosje platte peterselie 
• 5 blaadjes pepermunt
• 2 tenen knoflook
• zout
• 30 ml la BIO IDEA olijfolie exclusiva

Bereidingswijze
Maal de kruiden en de knoflook samen met het zout in de keukenmachine. Voeg langzaam de olie toe totdat de gewenste dikte is bereikt.