Zuppa di pomodoro
Zuppa di pomodoro

Ingrediënten (4 pers.)
• la BIO IDEA olijfolie originale
• 1 teen knoflook, fijngesneden
• 1 klein sjalotje, fijngesneden
• 1 takje tijm
• 1 takje rozemarijn
• 1 takje lavas (maggiplant)
• 1 gekookte aardappel in stukjes
• 1 fles la BIO IDEA passata basilico
• groentebouillon
• 100 g la BIO IDEA orzo (kleine gedroogde pasta in de vorm van rijstkorrels)
• peper en zout
• geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
Fruit de knoflook en het sjalotje met de kruiden in een scheut olijfolie. Voeg de aardappelstukjes en de passata toe, spoel de fles om met wat bouillon en voeg dit toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 5 minuten sudderen. Voeg de orzo toe en laat 7 minuten zachtjes koken.
Haal de takjes kruiden uit de soep en roer met een garde de aardappel fijn, maak de soep op dikte met bouillon. Breng op smaak met peper en zout.
Leg in elk bord een crostini (geroosterd brood) en schep de soep erop. Bestrooi met Parmezaanse kaas.