Tagliatelle alla Lucrezia Borgia
Tagliatelle alla Lucrezia Borgia

Ingredienten (4 pers.)
• la BIO IDEA olijfolie originale
• 2 uien, fijn gesnipperd
• 1 kleine wortel, fijngesneden
• 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 50 g pancetta of ontbijtspek, fijngesneden
• 400 g rundergehakt
• 1 glas witte wijn, 1 glas rode wijn
• 70 g la BIO IDEA tomatenpuree
• 1 takje rozemarijn, 1 takje tijm
• bouillon, zout en peper, Parmezaanse kaas
• 250 g la BIO IDEA tagliatelle
• la BIO IDEA olijfolie exclusiva

Bereidingswijze
Verwarm de olijfolie in een hoge pan. Fruit de ui, wortel, bleekselderij en knoflook. Voeg de pancetta en het gehakt toe en de witte wijn. Laat stoven tot de wijn is verdampt en voeg de tomatenpuree, de rode wijn, rozemarijn en tijm toe. Laat 1 uur sudderen onder af en toe roeren en voeg eventueel bouillon toe als het geheel te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen in ruim water. Giet af en meng wat olijfolie exclusiva door de pasta. Giet wat saus op de borden, verdeel de tagliatelle erover en bedek met de rest van de saus. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas