Spaghetti con cavulicedda di Angelo
Spaghetti con cavulicedda di Angelo

Cavulicedda is een typisch mediterrane koolsoort die op Sicilië veel voorkomt en in het wild groeit. De geur lijkt op die van broccoli en de smaak heeft iets bitters. In Nederland is deze koolsoort niet te vinden. Vandaar dat we voor dit recept van Angelo boerenkool gebruiken.

Ingrediënten:
• 50 g la BIO IDEA pijnboompitten
• 500 – 600 g boerenkool
• 4 tenen knoflook, grof gehakt
• 6 bosui, grof gehakt
• 20 ml la BIO IDEA olijfolie originale
• 100 g pecorino, geraspt• 500 ml groentenbouillon 
• 350 g la BIO IDEA spaghetti
• scheut la BIO IDEA olijfolie exclusiva
• zout en peper
• nootmuskaat

Bereidingswijze:
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze kleuren. Was en droog de boerenkool en verwijder de nerven wanneer u hele bladeren gebruikt. Hak de hele bladeren grof. Verhit een koekenpan of wok op hoog vuur met de olijfolie originale. Voeg de boerenkool toe met peper en zout en roer regelmatig om.
Kook ondertussen de spaghetti in ruim water met zout volgens de aangegeven kooktijd.
Voeg na 5 minuten de knoflook en bosui toe aan de boerenkool. Doe na 3 minuten de pijnboompitten en de warme bouillon erbij, zodat de kool slinkt en gaart. Strooi de pecorino erover en laat met deksel op de pan nog een minuut smoren. Breng op smaak met peper en zout en een snuf nootmuskaat. Giet de spaghetti af en meng royaal met de olie exclusiva. Serveer de spaghetti met de boerenkool.