Spaghetti al miglio con polpettoni
Spaghetti al miglio con polpettoni

Spaghetti met gierst met gehaktballetjes
4 personen

Benodigdheden
500 gram la BIO IDEA Spaghetti met gierst
la BIO IDEA olijfolie originale
400 gram gehakt
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 ui, gesnipperd
½ bosje peterselie
40 gram paneermeel
1 ei
2 tenen knoflook, gehakt
1 schil van een citroen geraspt
bloem
peper en zout
Saus:
400 gram la BIO IDEA Passata con basilico
1,25 l bouillon
1,25 l rode wijn
2 teentjes knoflook in dunne plakjes

Bereiding
Maak van het gehakt, de kaas, de ui, de peterselie, de paneermeel, het ei, de knoflook en de citroenschil een homogeen mengsel. Maak er mooie kleine balletjes van. Haal ze door de bloem en bak ze bruin in de olijfolie.
Leg ze in een zeef en breng in dezelfde pan de wijn aan de kook. Wanneer het schuim plaats maakt voor grovere bellen voeg dan de passata en de bouillon toe en breng opnieuw aan de kook. Doe de gehaktballetjes in de saus en laat nog een kwartier zachtjes koken. Kook de pasta in ruim water met zout en een scheutje olijfolie.