Spaghetti acciughe
Spaghetti acciughe

Ingrediënten (2-4 pers.)
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 50 g la BIO IDEA tomatenpuree
• 50 g la BIO IDEA ansjovis, uitgelekt
• 250 g la BIO IDEA spaghetti
• 4 el la BIO IDEA olijfolie originale
• zout en peper

Bereidingswijze
Fruit in een koekenpan zachtjes de knoflook in de olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe aan de knoflook samen met een glas warm water. Laat 15 minuten sudderen om een intense smaak te krijgen. Verwarm ondertussen de ansjovis in een hete pan met enkele druppels olijfolie totdat hij is gesmolten. Prak de gesmolten ansjovis vervolgens met een vork tot een crème. Voeg de ansjovis crème toe aan de tomatensaus en laat even doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de spaghetti in ruim water volgens de aangegeven kooktijd met eventueel een klein beetje zout (de ansjovis is al zout genoeg). Giet de pasta af, roer de olie erdoor, verdeel over de borden, voeg de saus toe en serveer warm.