Spaghetti Ro malu Tempu
Spaghetti Ro malu Tempu

Letterlijk vertaald : slecht-weer spaghetti. Dit typisch Siciliaanse gerecht werd vroeger door vissersvrouwen bereid als de zee ruw was en de boten van hun mannen niet konden uitvaren. 

Ingrediënten (4pers.)
• La BIO IDEA olijfolie fruttato
• 1 paprika, in blokjes gesneden
• 1 ui, gesnipperd
• 1 potje la BIO IDEA ansjovis, uitgelekt
• 20 g la BIO IDEA kappertjes
• 20 g la BIO IDEA zwarte olijven, gehalveerd
• 1 el la BIO IDEA pesto Siciliano
• 100 g la BIO IDEA sugo Arrabiata
• 400 g la BIO IDEA spaghetti
• witte peper naar smaak
• 50 g geroosterde broodkruimels

Bereidingswijze
Fruit de paprika en de ui in een scheut olijfolie. Voeg de ansjovis toe en laat zachtjes smoren tot de vis gesmolten is. Voeg dan de kappertjes, de olijven, de pesto en de sugo toe. Kook ondertussen de spaghetti zoals vermeld op de verpakking. 
Giet deze af en voeg een scheutje olijfolie fruttato (extra vergine) toe. Voeg daarna de spaghetti toe aan de saus. Goed mengen en op smaak brengen met de peper. Bestrooi het geheel tot slot met de broodkruimels.