Risotto con funghi e noci
Risotto con funghi e noci

Ingrediënten (4 pers.)
• 50 ml la BIO IDEA olijfolie originale
• 200 g paddenstoelen , schoongeveegd en in plakjes
• 1 rode ui, fijngesneden 
• 3 grote blaadjes verse gesneden salie
• 1 flinke teen knoflook
• 250 g la BIO IDEA carnaroli rijst
• 2 dl droge witte wijn
• 100 g gehakte walnoten
• 500 ml groentebouillon
• 100 g geraspte Parmezaanse kaas
• zwarte peper en zout
• 15g verse gehakte blad peterselie
• 1 klontje roomboter


Bereidingswijze
Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan en bak de paddenstoelen lekker bruin. Schep ze op een bord en bestrooi royaal met peper en zout. 
Schenk de rest van de olie in de pan en bak de ui en de salie een paar minuten. Pers de knoflook erboven uit en bak de risottorijst mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat verdampen. 
Rooster ondertussen de walnoten een paar minuten in een hete droge koekenpan tot de geur vrijkomt en doe op een bord. Roer met een pollepel een scheut hete bouillon door de rijst. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen door de rijst. Ga zo door tot de rijstkorrels beetgaar zijn (ongeveer 20 minuten). Schep de paddenstoelen, de noten en de kaas door de rijst en laat nog even mee warmen. Schep tenslotte de peterselie erdoor samen met een klontje boter en breng op smaak met zwarte peper uit de molen en zout.
Laat de risotto even rusten en dien op in diepe borden.