Pasta alla Norma
Pasta alla Norma

Ingrediënten (4-6 pers.)
• 2 aubergines
• grof zeezout
• la BIO IDEA olijfolie originale
• 1 ui, fijngesneden
• 2 blikken la BIO IDEA gepelde tomaten
• pepertje of gemalen peper
• 10 blaadjes basilicum
• 400 g la BIO IDEA fusilli
• 200 g oude harde ricotta of Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
Was de aubergines en snijd ze in plakken. Bestrooi ze met zout en zet ze weg in een vergiet. 
Zet een bord met gewicht er boven op zodat door de druk het vocht wegloopt.
Droog na ongeveer een uur de aubergines af met keukenpapier.
Verhit een laag olijfolie in een diepe koekenpan. Bak de plakken aubergine enkele minuten en laat goed uitlekken op keukenpapier.
Fruit de ui in wat olijfolie. Voeg de gepelde tomaten toe. Voeg wat zout en peper of het pepertje toe. Laat de saus inkoken. Hij moet niet te droog maar mag ook niet te waterig zijn.
Kook de pasta in ruim water volgens de aangegeven kooktijd.
Rasp intussen de kaas grof. Snijd de aubergine in blokjes en voeg toe aan de saus. Doe de gekneusde basilicum bij de saus. Giet de pasta af en roer door de saus. 
Voeg de kaas toe en roer goed door. Schep de pasta met de saus op warme borden.