La Piccatina di Antonio
La Piccatina di Antonio

Isa Lorenzi: ”Dit is een erg eenvoudig recept , maar onze familie is er dol op! “ 
“Een aantal jaren geleden had ik wat vrienden uitgenodigd voor de zondagse lunch. Om op zondag niet zo lang in de keuken te hoeven staan maakte ik zaterdagavond alvast de piccatina klaar en ging naar bed. Die zaterdagavond laat kwam mijn zoon Antonio thuis na een avondje stappen. Tot zijn blijdschap vond hij de schaal met Piccatina in de keuken en at die in zijn eentje bijna helemaal op. De volgende ochtend trof ik een lege schaal en kon ik opnieuw beginnen. Vanaf die dag noemen we dit gerecht Antonio’s Piccatina.”

Ingrediënten (4-6 pers.)
• 800 g kalfsoester in plakken  van ½ cm dik
• tarwebloem
• 100 g boter
• 4 el la BIO IDEA balsamicoazijn
• 60 g Parmaham, in plakjes
• 25 g peterselie, gehakt

Bereidingswijze
Sla de plakjes vlees voorzichtig platter en bestrooi ze met peper en zout. Haal ze door de bloem. Bak de plakjes in 80 gram van de boter goudbruin op hoog vuur. Laat het vlees even uitlekken boven de pan en leg ze in een verwarmde schaal. Doe de rest van de boter met de plakjes Parmaham in de bakpan en bak op zacht vuur. Voeg de balsamicoazijn toe en laat de smaken “een familie worden”. Leg de Parmaham op het vlees, schenk de saus erover en bestrooi met de peterselie. Serveer warm!