Il Tirami sù
Il Tirami sù

Een Italiaans kookboek kan niet afgesloten worden zonder het wereldberoemde Italiaanse nagerecht. Letterlijk betekent ‘il tirami su’ trek mij eens op, het is dus een opkikkertje! Waarschijnlijk vanwege de koffie en de amaretto en sambuca die in dit recept verwerkt zijn. Er zijn talloze varianten op dit eeuwenoude recept, maar wij vinden die van Felice het lekkerst!   

Ingrediënten (4 pars.)
• 250 g mascarpone
• 15 ml room
• 15 g suiker
• 10 ml sambuca of andere anijslikeur (optioneel)
• 1 ½  eiwit stijfgeklopt
• 16 lange vingers
• 150 ml sterke koude koffie
• 10 ml amaretto (optioneel)
• cacaopoeder
• pijnboompitten la BIO IDEA geroosterd 
• bloemen van Oost-Indische kers of rozenblaadjes

Bereidingswijze
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een kom. Meng de mascarpone, room, suiker en sambuca goed door elkaar. Sla voorzichtig de geklopte eiwitten erdoor. Meng de koffie met de amaretto en dompel de lange vingers hierin. Verdeel 1/3 van het mascarpone mengsel op de bodem van een platte schaal. 
Leg de helft van de lange vingers bovenop het mengsel.Hier overheen weer 1/3 van het mascarpone mengsel en daarna de andere helft van de lange vingers. Dan het overige mascarpone mengsel over de lange vingers. Zet minimaal een uur in de koelkast. 
Bedek voor het opdienen de schaal met cacaopoeder en strooi de pijnboompitten erover. Decoreer desgewenst met de eetbare bloemen.