Gigli di farro con agnello
Gigli di farro con agnello

De familie Andalini maakt ook de speltpasta’s van La BIO IDEA van Italiaanse farro. Farro wordt meestal vertaald als spelt maar is de Italiaanse naam voor 3 soorten tarwe: Spelt (Triticum spelta), Emmer (Triticum dicoccum) en  Einkorn (Triticum monococcum). De La BIO IDEA speltpasta’s zijn gemaakt van Emmer. Emmer is, net als durum tarwe en khorasan KAMUT®, een oudere tarwesoort dan spelt. 

Ingrediënten (4-6 pers.)
• 1 el boter
• la BIO IDEA olijfolie fruttato
• 2 uien, fijngesneden
• 700 g lamsschouder, in blokjes
• 3 takjes tijm
• peper en zout
• 4 tenen knoflook, zeer fijngesneden
• 2 blikken la BIO IDEA tomatenstukjes met basilicum
• la BIO IDEA balsamico azijn
• 400 g la BIO IDEA Gigli di Spelta

Bereidingswijze
Verwarm de boter met de olijfolie in een braadpan. Fruit de ui glazig en voeg het vlees toe. Voeg wanneer het vlees goed is aangebraden zout, peper en tijm toe. Braad het geheel nog even op hoog vuur en voeg dan de knoflook, de tomaten en een scheutje balsamico azijn toe. Op zeer laag vuur nog twee uur laten sudderen. Kook dan de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de pasta met de lamsschotel. 
Ook lekker met venkel uit de oven.